Изчезналото преди 10 дни 4-годишно момиченце може да е било отвлечено. По тази и още няколко версии работи полицията в Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg.

Според служители на МВР, ангажирани с разследването, до няколко дни случаят с малката Анна-Мария ще бъде разплетен.

Експерти по издирване на изчезнали хора, криминалисти и оперативни работници са сформирали специална група по случая, която работи в тясно сътрудничество с инспектори от Детска педагогическа стая и Пловдивска районна прокуратура.

Полицията е започнала да работи по версията за отвличане на детето и заради подадения от баща му Васил Чолаков сигнал до Районна прокуратура, че допуска дъщеря му да е била похитена.

Някои от съседите на Чолаков коментират, че преди години той е участвал в организирана група за трафик на хора в чужбина. Полицията не потвърди, но и не отрече тази информация.

Анна-Мария изчезна в деня, в който от река Марица изплува трупа на 29-годишната Полина Чолакова - майка на детето. Версията, че тя е взела 4-годишното момиченце със себе си, напускайки семейното жилище след скандал с бащата, все още не е отхвърлена.

До момента обаче не са открити свидетели, които в този ден да са видели младата жена с дъщеря й.

Миналата седмица роднини на момиченцето обещаха 10 хил. лева награда за всеки, който даде достоверна информация и помогне за откриването.

„Гледачка ми каза, че детето е живо и здраво, било у познати. Обиколихме всички, но го няма", каза бащата Васил.