Фермер отсече близо 900 черешови дървета от имота, който стопанисва.

Причината е, че собственикът на терена - манастир „Св. Богородица" край Кричим, му е изпратила покана да освободи земята. Въпросната земя е собственост на Пловдивската митрополия, която я е отдала под наем. Афектиран от разтрогването на договора от страна на църквата обаче, мъжът отсякъл овощните дървета с брадвата си.

Със случая се е заела Районната прокуратура в Пловдив, след като постъпило оплакване от игумена на светата обител, че същия ден Валентин Кичуков от Асеновград е отсякъл 895 черешови дървета от градина в землището на Куртово Конаре.

Според прокуратурата в случая трябва да установи кой е собственикът на отсечените овошки. Ако те са засадени от митрополията, то в случая арендаторът ги е отстранил незаконно. Ако пък се докаже, че са посадени от него, вече стои въпросът дали в клаузите на договора се казва, че всички подобрения на имота остават за наемателя.

"Прекъснаха ми договора две седмици преди да обера реколтата, черешите са претрупани за пръв път от много години. Плаче ми се..., зная, че дръвче не се реже, но те ме принудиха да го направя", разказва Кичуков пред gustonews.

Извършен е оглед на мястото, където са били отсечени дърветата.

Към момента делото е образувано срещу неизвестен извършител. Продължават работите по случая с разпити на двете страни.