Софийският градски съд (СГС) гледа второ дело срещу алжирския имигрант Салахедин бин Аладин.

Припомняме, че миналата година той наръга с нож младата продавачка Виктория Христова при опит да обере магазина й, като в рамките на 48 часа около това нападение е извършил още два опита за кражби. По тези обвинения той се призна за виновен и получи 12 години затвор при първоначален строг режим. По-лека присъда за помагачество получи пък Александър Симеонов.

Сега обаче чужденецът сяда на подсъдимата скамейка за втори път - за опит за убийство през май 2013 г. Според обвинението тогава той е наръгал с нож Тихомир Владимиров пред Централните хали в столицата.

Тезата на Аладин е, че той и Симеонов били в Пловдив по време на нападението срещу Владимиров. Според телефонни разпечатки от мобилен оператор обаче по това време Симеонов бил в София. Самият той твърди, че заедно с Аладин били в Пловдив, където Симеонов работи. За да докаже твърдението си, той е посочил адресът, на който двамата били под наем.

Днес стана ясно, че е постъпила справка от пловдивско РПУ за този адрес, като там живее хазяинът Петър Рангелов. Той бил уведомен за това, че трябва да се яви днес за делото в СГС, но така и не се появи в съдебна зала. Защитата настоя на неговия разпит, а държавното обвинение и частният ищец прецениха, че това не е нужно.

Обвинението обаче поиска повторен разпит на Симеонов, тъй като имало големи разминавания между неговите показания и събраните доказателства.