Започваме обсъждане за провеждане на нови предсрочни избори, свикване на ВНС и избиране на Нова Конституция. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в НС.

Днес стана ясно защо толкова се бързаше да се приемат промените в ЗДАНС и СРС, заяви  Цветанов. Според него приетите промени са такива, че да отговарят на качествата на Делян Пеевски.

Цветанов обвини Михаил Миков, че е потъпкал парламентаризма, възползвайки се от пролука в правилника на НС да се вкара извънредна точка в дневния ред на парламента. Какво наложи това да стане днес, попита Цветан Цветанов.

С това решение, по думите му, мнозинството злепоставя страната ни. Заместник-председателят на ГРЕБ припомни, че като премиер Сергей Станишев е уволнил Делян Пеевски, който става разследван.

Цветанов е категоричен, че имало много съвестни парламентаристи в червените редици, които сега извършили престъпление срещу избирателите си. България никога до сега след 1990 г., никога не е имало такъв подход нито едно правителство, нито едно мнозинство, каза Цветанов.

Според него досега винаги се е намирал консенсус за сектор „Сигурност". Цветан Цветанов поздрави всички президенти, които са пазили консенсуса. Когато ГЕРБ спечели изборите 2009 г. намерили общ език с червения президент Първанов. Георги Първанов се оказа истински държавник, каза Цветанов. Интереса, омразата и реваншизма - това, според заместник-председателя на ГЕРБ обединява БСП и ДПС. Това, което днес вие правите, вие твърдо сте решени и ще останете в зависимостта на 2-3 души, които ще определят какво да правите, прогнозира Цветанов, обръщайки се към социалистите. С днешния си акт лидера на ПЕС Сергей Станишев, лидера на БСП предаде самите вас, той предаде националните интереси, категоричен бе Цветан Цветанов.

Той прогнозира, че с действията си досега и с избора на Пеевски за шеф на ДАНС целта е да се смачкат бъдещи протести.

Цветанов коментира и празните места на атакистите в пленарна зала.

От днес България е различна, каза той. От днес България няма да има тази сигурност, за която ме критикувахте, подчерта той. Цветанов е убеден още, че Делян Пеевски няма да се бори с трансграничната престъпност и монополите. Трябва да отговаряте пред вашите избиратели, каза още Цветан Цветанов.