Великобритания се превръща в "застояла нация", тъй като все повече хора пазаруват онлайн, а и с промяната в начина на живот, един от всеки пет души изцяло се отказва от дългите разходки.

Проучване на Британското министерство на транспорта разкри, че британците все по-малко излизат от домовете си и забележимо по-малко се разхождат пеша, с кола или с колело.

Най-сериозен спад има при ходенето, като днес британците се разхождат пеша три пъти по-малко, отколкото преди 18 години, падайки от 292 разходки през 1995 г. до 203 миналата година. Един от всеки пет англичани не се разхожда повече от 20 минути, като това включва и 18% от децата и тийнейджърите и почти половината от хората над 70 г.

Експертите се тревожат, че все по-голямото навлизане на онлайн пазаруването и възможността за работа от вкъщи, изолират хората повече от всякога.

С. Джоузеф, основен организатор на кампания за по-добър транспорт и за промяна в структурата на пътуването казва: „Виждаме, че хората пътуват по-малко, вървят по-малко и предприемат много по-малко пътувания за удоволствие, изолирани са от света. Това  тъжно състояние ще доведе само до повече проблеми с наднорменото тегло."