Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев опроверга твърденията, че НДСВ ще напусне тройната коалиция.

Той обаче посочи, че участието на НДСВ в тройната коалиция е сред грешките, довели до спада на доверието в НДСВ.

Вторият проблем е разцеплението в партията на конгреса преди година, довело до формирането на партия БНД, допълни Николай Василев, цитирано от БНР.

Според него причина за ниската популярност на НДСВ е и пасивното поведение на партията в определени моменти.

По-късно в МДААР разпространиха съобщение, в което се посочва, че във връзка с пресконференцията на НДСВ във Варна и публикациите в някои електронни медии, министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев иска да направи следните уточнения - некоретно като цитат е поставено следното заглавие - "Участието ни в коалицията с БСП и ДПС бе грешка за нас".

Това не е цитат на негов коментар, а некоректна интерепретация. Tя създава усещане за интрига, която на практика не съществува, се посочва в съобщението, цитирано от БТА.

Министър Василев никога не е квалифицирал като "грешка" или като "лоша слава" участието на НДСВ в тройната коалиция.

Изказването му пред медиите бе свързано с коментар относно рейтинга на НДСВ. Коректният коментар на министър Василев касае рейтинга на НДСВ в момента и причините за него. Нюансите на думите му са изключително в друга посока и са интерпретирани неточно, отбелязват от министерството.