Аплодираме бързите действия на прокуратурата. Аз ви гарантирам, че Цветанов не се е подвел и не е правил тези неща и рано или късно истината за това ще излезе наяве, заяви заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Арена „Самоков", предаде „Фокус".

Така бившият коментар коментира огласените по-рано днес резултати от прокурорската проверка, според които са констатирани груби нарушения при подслушването в МВР от скандалния автомобил, който се появи в медиите и от който стана ясно, че се е правело нерегламентирано подслушване.

Според държавните обвинители има достатъчно данни за образуване на наказателно производство срещу определени лица. Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че ще бъде проверено как вътрешният министър си е изпълнявал задълженията.

Борисов припомни с примери подадените по време на неговото управление сигнали - за милионите източени от „Белене", Цанков камък, „Хохегер". 19 дела са прекратени за „Белене", посочи Борисов.

Само си спомнете тези гейтове с подслушванията - в началото Филчев, после „Галерия", припомни бившият премиер.

Искам да чуя кога Станишев ще понесе отговорност за изнесените секретни доклади. Чакам прокуратурата да се произнесе как 9-те доклада се намериха после в гражданското. Чакам Корнелия Нинова със следователките, чакам Ахмед Доган за Цанков камък".

Така лидерът на ГЕРБ засегна в коментара си и действията и реакциите на БСП след проверката.

По думите му - обвинения срещу Мирослав Найденов са повдигат не през последните три години и половина, а в месеца, в който ще се проведат изборите.

Най-лесно е като Станишев да грабна папките с медиите, да ги нося при главния прокурор", заяви Бойко Борисов.

„Има достатъчно данни той да излезе от политиката, да излезе от листите на ГЕРБ", настоя председателят на БСП Сергей Станишев. Той поиска Цветан Цветанов дори да се откаже от щаба на ГЕРБ.

Цветанов, обаче, беше категоричен, че не е разпоредил нито едно незаконно подслушване и увери, че няма да се откаже от политическия живот.