Двама мъже погълна морето в Бургаско. Във вторник следобед край скалите на пристанището в Царево изплува трупът на водолаз от Разград.

Свидетели на ужасяващата гледка станали приятелите му, с които заедно се гмуркал в дълбините. Докато го чакали да излезе на брега, на повърхността на водата изплувал водолазният костюм по гръб, пише "24 часа".

Удавникът е Мартин Кузманов, който професионално се е занимавал с подводничарство. На мястото на инцидента пристигна полиция, която започна разследване.

Проверява се дали кислородната бутилка е била в изправност, тъй като Кузманов се гмуркал на 15-20 метра дълбочина, което изисква голяма компресия. Мартин Куманов е полицай от Икономическа полиция в Разград.

Мартин е бил активен спортист, един от най-добрите стрелци в МВР. Явявал се е на многобройни състезания, на които е печелил десетки титли и медали. Бил е увлечен по спорта,  в отлична физическа форма. Увлечен е бил по морето, участвал е във водолазен клуб.

Предстои да бъде направена аутопсия на трупа, която да уточни дали смъртта му е следствие на удавяне и да се изключи всякаква възможност за убийство.

В бургаския квартал Крайморие пък 22-годишен работник от Дългопол бе намерен удавен до плажа. Димитър си вадeл хляба в "Пътни строежи". До снощи в 1 ч. бил с приятели в заведение, но повече не се прибрал. На сутринта аверите му отишли да го търсят, но намерили на брега само дрехите му. После с помощтта на спасители открили тялото му на дъното до една от шамандурите в морето.