Няма опасни емисии във въздуха в Иганово след взрива от тази сутрин. Това съобщават от екоминистерството, като се позовават на данните от три последователни измервания, които са направени на място.

Припомняме, нови взривове избухнаха тази сутрин във военните складове в Иганово. Инцидентът е станал в района на цех 835. Впоследствие са възникнали няколко вторични пожара, които своевременно са погасени. Жертви и пострадали няма. Запалила се е продукция, която е била изнесена от предишния взривил се склад.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски не изключи версията за саботаж. Взривената продукция е била предназначена за инвентаризация. През почивните дни в цеховете не е влизал никой.

След сигнала за взривовете министърът на околната среда и водите Ивелина Василева разпореди мобилна станция за измерване на въздуха да отпътува за Иганово. С нея са изпратени екип на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)-Пловдив и на Регионална лаборатория - Пловдив към Изпълнителната агенция по околна среда. Подвижната мобилна станция е разположена пред кметството, уточняват от екоминистерството.