Основният проблем е в ненавременната информация на гражданите при инцидента във военните складове в Челопечене.

Това каза премиерът Сергей Станишев след като облетя района на взрива.

По думите на министър-председателя това, че не е било информирано населението, е създало паника.

Станишев е разпоредил на министъра на извънредните ситуации Емел Етем да разработи нов алгоритъм за действие в подобни ситуации и по-добра комуникация с населението.

Чакат се и доклади на министъра на отбраната и на началника на Генералния щаб за всички складове на армията, където се съхраняват стари боеприпаси и горивно-смазочни материали.

Премиерът Сергей Станишев и министърът на отбраната Николай Цонев в продължение на половин час разгледаха от хеликоптер нанесените щети след експлозията във военното поделение в Челопечене.

На брифинг на правителствения ВИП на летище София премиерът Сергей Станишев каза, че през последните дни Кризисният щаб и отговорните държавни органи са работили денонощно, за да осигурят спокойствието на хората.

Премиерът е получил подробна информация за работата на Кризисния щаб, за действията, които са предприети и тези, които предстоят. Територията на поделението в радиус на 1 км. продължава да е отцепена.
Отряди проверяват метър по метър района.

От понеделник ще започне работата на следствените органи.
Военна прокуратура и ДАНС са участвали от самото начало на акцията, каза Сергей Станишев. В момента районните кметове са организирали оглед на всяка една сграда.

В Чепинци вече 30 сгради са остъклени, но работата продължава. Всички разходи, които Столична община ще изразходва, ще й бъдат възстановени от правителството, подчерта министър-председателят.

Началникът на военното поделение в Челопечене Мирослав Митов е отстранен от длъжност до изясняване на инцидента там, съобщи на брифинга министърът на отбраната Николай Цонев.
Той обясни, че има две проверки на Военна прокуратура за злоупотреби в поделението при продаване на гилзи.