Софийски градски съд изслуша петима свидетели по делото срещу Джок Полфрийман, който е обвинен в убийството на Андрей Монов и опит за убийството на Антоан Захариев при инцидента през нощта на 28 декември 2007 г. Обвинението е по хулигански подбуди.

На второто заседание по делото бяха изслушани двамата полицаи, които са пристигнали първи на мястото на инцидента - Валентин Богданов и Константин Петров.

Според свидетелските показания на Богданов в нощта на инцидента на мястото е имало „10 -15 лица, видимо превъзбудени и пияни".

Двамата полицаи са се отзовали на мястото след сигнал за спречкване и скарване между младежи пред хотел „Шератон".

В нощта на инцидента Богданов е намерил хладно оръжие - нож, направен от бял метал с кървави следи по него и до пристигането на другите органи на реда, той е охранявал мястото, където се е намирало хладното оръжие.

Според Богданов е имало реална опасност ножът да бъде взет от земята и да бъде използван отново от някое от лицата.

В свидетелските си показания Константин Петров беше категоричен, че не е видял някое от момчетата да удря обвиняемия Джок Полфрийман.

На мястото на инцидента той е пазел обвиняемия от саморазправа или следващи инциденти, като според него Полфрийман не е имал оръжие в себе си.

На заседанието съдът изслуша и показанията на Антон Дойчев, който е бил заедно с Полфрийман, минути преди инцидента, както и на двама от близките на убития Андрей Монов.

На следващото заседание на 23 септември Софийски градски съд ще изслуша и неявилите се днес двама свидетели, както и четирима от участниците в инцидента, които не успяха да дадат показания днес.