За пореден път Венецуела разположи свои войски по границата с Колумбия, съобщи АФП.

В момента има разположени войски, които да защитават суверенитета на страната в случай на агресия, заяви Чавес в телефонно интервю за националната телевизия.

Според  данните на Ройтерс Чавес не уточнил къде и колко войници са разположени.

Причината за тези действия е бившият колумбийски президент Алваро Урибе. Официално той напуска поста на 7 август.

Според венецуелския лидер Уго Чавес, в последните си дни начело на държавата, той е способен на всичко.

Чавес твърди, че войските са разположени единствено за успокоение на гражданите, но не уточнява с каква техника са въоръжени.

Припомняме,  страните-участнички в извънредното заседание на Съюза на южноамериканските нации (УНАСУР), което се откри в четвъртък в еквадорската столица Кито, търсеха и начин за излизане на двете страни от кризата.

Венецуела скъса дипломатическите отношения с Колумбия, след като властите в страната обвиниха Чавес, че неговият режим е дал убежище на левите бунтовници и по-специално на членове на бунтовническите групи - Въоръжени революционни сили на Колумбия (ФАРК) и Армия за национално освобождение.

Миналата седмица по време на извънредно заседание на Организацията на американските държави във Вашингтон Колумбия представи снимки, видео и карти на лагера във Венецуела, за които се твърди, че служат като подслон на колумбийски бунтовници