Листите на РЗС за предстоящите предсрочни избори все още не са готови, каза в Перник лидерът на партията Яне Янев и уточни, че водачите окончателно ще станат ясни в началото на април.

Листите ще бъдат съставени от млади, почтени хора, които имат възможност да представят новото лице на българския парламентаризъм, каза Янев, цитиран от БНР.

Лидерът на РЗС подчерта, че на България й трябва стабилност, фискална дисциплина и стимулиране на бизнеса с нетрадиционни мерки. Като една от тях Янев посочи данъчната амнистия - тези фирми, които са изрядни и са си плащали редовно в продължение на три години, да бъдат освободени от налози през 4-та година.

РЗС ще се бори за два мандата в Перник, съобщи предполагаемият водач на листата Давид Бонев. 24-годишният политик е зам. финансов директор в радомирска фирма и съветник от ГЕРБ в ОбС в Радомир. Пред журналисти Бонев обясни, че е разочарован от ГЕРБ. Най-големият фактор, който ме накара да мина от страната на РЗС беше, че тя е единствената партия, която си позволи да даде 60 процента от квотата си на млади политически неангажирани и необременени хора, каза Бонев.