Депутат от опозицията съобщи, че след гръмкия скандал в Националната агенция по приходите /НАП/ предстои разкриването на огромни злоупотреби в българските митници, съобщи kafene.net

Председателят на партия "Ред, законност и справедливост" /РЗС/ Яне Янев заяви в интервю за Дарик радио, че през следващата седмица ще изнесе данни, които според него ще разобличат високопоставен чиновник от митниците, който злоупотребява със служебното си положение.

Народният представител съобщи, че данните са на германските специални служби и са били получени още през ноември миналата година, но правителството не е предприело абсолютно нищо до този момент.

Лидерът на РЗС съобщи, че човекът от митниците, изобличен от специалните служби на Германия, е в системата от около 10 години.

Сегашният директор на митниците Христо Кулишев от БСП, вероятно е информиран, но не смее или не иска да предприеме каквото и да било, каза Янев.

В петък независимият депутат Мария Капон обяви, че следващият скандал ще бъде със Здравната каса. Тя и лидерът на СДС Мартин Димитров съобщиха, че изграждането на единна информационна система в НАП и Здравното министерство се бави целенасочено, за да не станат ясни схемите за източване на ДДС.