Подозрителен пакет, адресиран до италианския премиер Силвио Берлускони,  беше заловен в нощта срещу сряда на борда на транспортен самолет, летящ от Гърция за Италия.

Това съобщават гръцките тв канали, като се позовават на полицейски източници.

По непотвърдена информация в пакета може да е имало бомба.

Самолетът, който е летял за Рим, е извършил принудително кацане в Болоня, съобщават италианските власти. Пакетът е бил предаден на експерти за проверка.

По-късно беше съобщено, че пратката, предназначена за Берлускони, се е взривила на летището в Болоня в момент, когато е била проверявана.

Представители на италианската полиция, разследваща инцидента, заявиха, че още не е установен типа взривно вещество. Полицията има съмннеия, че взривното вещество, изпратено на Берлускони, е същото, което беше изпратено и в офиса на германския канцлер Ангела Меркел.

По-рано тази вечер на атинското летище бяха унищожени чрез контролиран взрив два подозрителни пакета, адресирани до Интерпол в Хага и Европейския съд в Люксембург.

Междувременно беше съобщено, че Гърция спира за 48 часа изпращането на пощенски пратки за чужбина.

"По предложение на гръцката полиция беше взето решение от Службата за гражданска авиация изпращането на пощенски пратки за чужбна да бъде прекратено з а48 часа за допълнителен контрол", се казва в съобщение за решението.