Наводнението е нанесло щети за милиони левове на бизнеса в Добрич. Много от фирмите продължават да разчистват и все още не могат да се възстановят, съобщава Нова телевизия. Заради съсипаното производство има и съкратени работници. Проблем за бизнеса е и това, че не може да се възползва от държавните помощи и трябва да се бори със собствени сили.

Седмица под вода, 6 дни без ток и още близо 3 месеца, за да се възстанови поне частично производството - това е накратко картината в текстилната фабрика на Амин Шукер. Водната стихия е потопила подстанция, парокотелно, авторемонтни цехови, складове с резервни части, административни офиси. Разчистването на кал и тиня продължава вече 20 дни след потопа. Положението на фирмата се усложнява още повече от факта, че няма застраховка.

С такава обаче разполагат в мебелна фирма, където щетите възлизат на близо 1,5 млн. лева. Заради спряното производство вече половината работници на фирмата са на борсата. Все още се чака оценката на застрахователите. От нея зависи и дали фирмата ще продължи да съществува.