В легендарното тефтерче на Филип Златанов няма никакви поръчки на никакви политици, няма никакъв натиск.

Това уверение даде самият експредседател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов в ефира на БТВ.

Категорично Не", отсече той и на въпроса дали политици от ГЕРБ, които са го издигнали за шеф на комисията, са оказвали политически натиск върху него. За по-сигурно осъденият и на втора инстанция Златанов дойде в ефира на БТВ с двамата си адвокати и обясни, че от една година именно те му помагат да се справи с всички инсинуации около него.

„Аз съм обсебен от тези тефтери", се оплака още той.

Когато бях председател в комисията постъпваха много сигнали, от тях много бяха клюки и плювки. Всякакви хора са се обаждали и са говорили по темата с мен", разказа Златанов и заяви - „това обаче не означава поръчки, заповеди, натиск".

„Манипулиран е тефтерът", убеден е ексшефът на комисията за конфликт на интереси, а в подкрепа адвокатите му заявиха, че нито една страница от известното тефтерче не изглежда така, както представените. Именно заради твърдението, че тефтерчето му е манипулирано Златанов не успя да отговори конкретно на въпроса дали в страниците ги има инициалите Д.П или това е 10.

„Това 10 се появи единствено на пресконференцията на прокуратурата", загатна осъденият вече Златанов. „В тефтерчето пише Д.П", пък е убедена защитата му.

Не съм ги виждал тефтерите от 9 юли 2013-та година, когато ми бяха иззети с една голяма зрелищна акция. Година след това се повдига въпросът. Според мен има манипулация", обясни притесненията си още Филип Златанов. С поглед към присъдата си той призова да оставим съда да си свърши работата обективно и безпристрастно.