ГЕРБ спазва поетите политически ангажименти. Това заяви заместник-председателят на Народното събрание и член на бюджетната комисия в парламента Димитър Главчев от ГЕРБ, цитиран от БНР. Той подчерта, че Парламентарната група на партията стои зад ангажимента, поет от финансист номер 1 Владислав Горанов дългът да бъде намален с 2 млрд. лева.

Доста сериозно е обещанието, за да може да не се спази. Няма кой избирател, на която и да е политическа партия, който да прости разминаване между поет ангажимент и нещо, което се случва впоследствие в такъв мащаб", категоричен е Главчев.

Относно искането на БСП за създаване на временна анкетна комисия, която да разследва как са сключени споразуменията с банките-кредитори, герберът заяви, че има някаква мода да се създават такива комисии, които припокриват дейността на постоянните. Той каза, че все пак ако много настояват от всички парламентарно представени партии може да се създаде такава анкетна комисия.

От своя страна социалистът Георги Кадиев заяви, че партията му не иска да въвежда мода, а да постигне пълна яснота. В БСП били получили информация, че 19 банки са кандидатствали за мостовото споразумение и четири са били избрани, но не и параметрите на договора, нито защо са избрани именно въпросните четири, спомена Кадиев.

БСП продължава да счита, че има нарушение на Конституцията с поемането на дълг за 3 години и ще сезира Конституционния съд, заяви Георги Кадиев. Той припомни, че между 2005 и 2009 г. тогавашното правителство е върнало голяма част от  дълга на страната и той е спаднал от  29% до 13% от БВП, а в момента задълженията на страната ни са близо 27-28%, като се очаква до 2 години да станат над 30% от БВП.