Полицаи задържаха в източно сибирския град Чита двама пияни войници, които си пътували спокойно по улиците на града, карайки БТР, съобщи ТАСС.

"Съобщението, че в града шофират БТР постъпи късно вечерта. По думите на очевидци, бронетранспортьорът си пътувал по шосето, излизайки в насрещното движение и създавал авариина ситуация на пътя. За проверка на място е изпратен екип на руската пътна полиция", съобщи началникът на пресслужбата на МВР в Забайкалския край Лариса Иванова.

Полицаите са задържали БТР-а в двор на жилищна сграда, но намиращите се в машината граждани отказвали да излязат навън. Инспекторите е трябвало да разбият прозорчето на бронираната машина и да измъкнат двамата пияни мъже във военна униформа, които се укривали в машината.

"На водача на бронетранспортьора е съставен протокол за шофиране в нетрезво състояние. Освен това, той нямал право да управлява бронетранспортьор. Задържаните шофьор и пътник във военната машина били предадени на военната комендатура. Събраните материали са изпратени на военна прокуратура за образуване на съдебно решение", допълни Иванова.