Ислямистката група „Боко Храм" е убила 32 души и е отвлякла десетки при нападение в село в североизточната част на Нигерия. Това съобщава АФП, като се позовава на информация от местните власти.

Официални лица, които запазили анонимност, информирали, че ислямистите са нападнали село Гумсури и 185 души, включително жени и деца, са били отвлечени.

„След като убиха нашите младежи, бунтовниците отвлякоха жените и дъщерите ни", заяви местен жител, след като избягал от селото.

Атаката е станала преди четири дни - в неделя, но информацията излиза сега, защото мобилната телефонна мрежа в района се е сринала, а голяма част от пътната мрежа не се използва от съображения за сигурност.

Село Гумсури се намира на пътя, който води към Чибок, където по-рано тази година терористичната групировка отвлече над 200 ученички.

Официален представител на местните власти информира, че досега селото се е защитавало от „Боко Харам", но при последната атака не е успяло.

За последната една година ислямистите няколко пъти са правили опити да атакуват Гумсури, но са срещали съпротива от храбрите младежи в селото.