Тютюнопроизводителите нямаха проблем с кампанията при управлението на Сакскобургготски и при правителството на Станишев. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в сутрешния блок на бТВ.

През 2008 г. те са получили от държавата 4, 30 лв. допълнително върху цената, на която са продавали продукцията си, припомни Местан.

Той заяви, че тютюнопроизводителите не са плащали данък общ доход върху продукцията си, докато при управлението на Борисов и Дянков такъв е въведен.

И Станишев и Местан лъжат нагло за тютюна, реагира още вчера Борисов във Фейсбук
Още...

В предишни години тютюнопроизводителите са плащали 241 лв. годишно социални и здравни осигуровки, а Дянков е увеличил дължимите социални и здравни разходи на 830 лв.

Управлението на Бойко Борисов отне от трапезата на най-бедните хора в България, заяви още лидерът на ДПС.

Имаме 3000 лв. реално обеднява на тютюнопроизводителите, посочи той.

Местан обясни, че тази година цената на тютюна би трябвало да е по-висока, защото това лято 61 дена не е паднала капка дъжд в Родопския масив, което означава, че
качеството на тютюна е много по-високо.
Местан заяви, че има „тежки съмнения" какво стои зад забавянето на кампанията по изкупуването на тютюн - натиск върху производителите за по-ниски цени.

Търговците не започнаха кампанията, защото нищо не ги задължава. Това е поражението, което ГЕРБ нанесе с тоталната либерализация, заяви Местан.

Тютюнопроизводителите пият горчивата катранена чаша на Бойкоборисовото управление, заяви Местан.

По думите му с производството на тютюн се прехранват близо 100 хил. български семейства.

Местан коментира и съмненията за напрежение между коалиционните партньори - ДПС и БСП.

Имам чувство, че има криза на аргументите на атаките срещу кабинета Орешарски.
Сега се появи митичната фигура на коалиционното споразумение и това, че го няма заяви Местан и обясни, че е имало съзнателно въздържане от коалиционно споразумение, защото това е щяло да влезе в противоречие с основната характеристика на кабинета Орешарски - че той по своята същност е експертно политически кабинет, а не политико-експертен.

БСП е разположена в ляво, докато ДПС е в политическия център като либерална партия, обясни още Местан.

Ние избрахме друг подход - партии да запазят своите различия и решихме да се обединим около програмата на кабинета Орешарски, посочи лидерът на ДПС.

По думите му, търсят се основания за предизвикване на предсрочни изброи.

Според ДПС няма условия, в които да се реализира проект нова Конституцията.
Тази изключително обострена политическа среда не е най-благоприятна за взимане на решение за ново Велико народно събрание.
Една нова Конституция трябва да бъде предмет на много широко политическо съгласие, заяви Местан.