В профила си във Фейсбук екпремиерът на Украйна Юлия Тимошенко качи снимки, на които показва следи от физическо насилие по тялото си. Тя твърди, че служители са оказали върху нея физическо насилие по време на транспортирането й от затвора в болницата.

Припомняме, на 24 април Тимошенко заяви, че при транспортирането й от затвора в болнично заведение, тя е била влачена, увита в чаршаф. Надзирателите, които са я охранявали, са я ударили в корема, при което тя едва не е загубила съзнание от силната болка.

Тимошенко подаде жалба заради упражненото върху нея насилие, но прокуратура не намери основания за образуване на дело.

При извършен медицински преглед са установени синини по тялото на Тимошенко, включително от дясната страна  на корема, съобщи сайтът на омбудсмана Нина Карпачева.

Експремиерът на Украйна започна гладна стачка в знак на протест за претърпяно физическо насилие.

Украинската и чуждестранната преса следят отблизо здравето на Тимошенко, която излежава присъда в затвора Качановски в Харков, съобщава Риа Новости.

Бившият премиер на Украйна изрази съмнения, че украинските лекари, които й поставят инжекции, може съзнателно да я заразят с хепатит. По-рано тя е споделила това с преглеждащия я лекар от Германия, съобщи в четвъртък таблоидът Билд.