Георги Кадиев инициира петиция срещу застрояването в Борисовата градина и Южния парк. Пред Нова телевизия социалистът призна, че това е атака срещу кмета Йорданка Фандъкова дотолкова, доколкото тя е кмет на столицата.

Спорният строеж, по думите му, е доста голям и очевидно се изгражда жилищна сграда.

Още през 2009 г. е извършена промяна в устройствения план, така че сега строителството да е възможно.

Според червения депутат главният архитект на София Петър Диков има интерес от този строеж. Диков е собственик на фирма "Про ин" ООД, а управител е бил архитект Вълканов. Сега проектант на жилищната сграда е "При ин плюс", където пак се появява архитект Вълканов.

Георги Кадиев поиска промяна на общия устройствен план.

Главният архитект на София Петър Диков поправи Кадиев, че планът е приет по времето на Бойко Борисов начело на столицата. Целта била да се запазят зелените площи в столицата. Тогава теренът бил просто една асфалтирана площадка. По думите на архитект Диков теренът, ядосал Кадиев, никога не е бил част от Борисовата градина.

54% озеленяване предвиждал проектът. 19% ще е само застрояването. Няма далавера, защото ние от една асфалтирана площадка правим един терен с 54% озеленяване, успокои Диков.

По повод на връзката с архитект Вълканов, главният архитект каза, че няма нищо общо с него и двамата се разделили с лоши чувства и скандали.