„Ислямска държава", членове на ПКК и Революционната народно-освободителна партия-Фронт са потенциалните заподозрени за двойния атентат в Анкара. Това обяви пред журналисти турският премиер Ахмет Давутоглу, цитиран от световните медии. Има силни доказателства, че две камикадзета са извършили атаките в Анкара, допълни Давутоглу.

Той обяви тридневен траур заради трагедията.

Припомняме, 86 души бяха убити, а близо 200 ранени при атента в турската столица тази сутрин.

Междувременно стана ясно, че турското правителство е цензурирало отразяването на новините за терористичната атака в Анкара, като Туитър и други социални мрежи са прекъснати в цялата страна, съобщава Independent.

На държавните медии е наложена забрана за излъчване на кадри от взрива.

В съобщение на официалния интернет сайт на Висшия съвет за радиото и телевизията на Турция се посочва: „Турският премиер наложи временна забрана във връзка с отразяването на терористичната атака, която е извършена в Анкара тази сутрин".

Говорителят на правителството заяви, че забраната включва снимките, които показват момента на взрива, страховити или кървави изображения, или такива, които предизвикват паника.

Той предупреди, че медиите може да се сблъскат с пълна забрана, ако не спазват нареждането.

Турци информират, че Туитър е блокиран на някои от най-разпространените мрежи в страната, включително Turkcell and TTNET.

Някои граждани споделят, че не могат да се свържат с фейсбук в резултат на взривовете.