Опасност от лавина над Банско застрашава живота на екипите, работещи по вчерашната бомбена заплаха.

Търсенето на вероятните експлозиви е преустановено, за да бъде извършен контролиран взрив над местността Палашица, свързан с лавинната опасност.
За целта на място е специализиран екип от министерството на вътрешните работи.

След взрива на лавината полицейските органи ще продължат своята работа.  

Припомняме, кабинковата линия и останалите съоръжения и ски писти в Пирин планина над Банско не работят. Полицията е отцепила района, за който вчера бе отправена заплаха, че ще бъде взривен.

Директорът на Дирекция полиция в града съобщи, цитиран от БНР, че теренът е много опасен и проверката се усложнява от лошите метеорологични условия.

Полицейските екипи работят съвместно с Планинската спасителна служба и при повишаване на риска работата ще бъде преустановена.

Според писмо, което е било получено в Министерството на околната среда и водите и след това предадено в МВР, взривно устройство е поставено на склона на Палашица, недалеч от ски-пистите.

Според кмета на Банско, вероятността за реално заложен взрив е малка, но заплахите са скандални, тъй като курортът е пълен с чужденци, информира БНТ.

Още вчера районът беше отцепен от полицията, като туристи не бяха допускани. През цялата нощ дежуриха служители на реда.