Управителният съвет на РЗС гласува вот на доверие на Яне Янев и заместника му Атанас Семов.

Това стана по време на днешното заседание на управителния съвет на „Ред, законност и справедливост" за избор на нов политически съвет.

Припомняме, преди два дни двамата подадоха оставки като председател и зам.-председател на партията.

Управителният съвет на РЗС заседава в разширен формат с над 200 председатели на общински организации.

„Няма сила, която да ме спре за да свалим правителството на Бойко Борисов.", заяви лидерът на РЗС Яне Янев малко след като членовете на управителния съвет и регионалните лидери на РЗС му гласуваха вот на доверие публично.

Яне Янев подчерта, че е повече от ясно, че Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ са загубили доверието на хората. По думите му те се крепят на власт благодарение на апаратни хватки.

Янев подчерта че за РЗС е ясно, че Бойко Борисов няма да предизвика предсрочни парламентарни избори.
„Той се наведе, клекна, излъга и се опря като удавник за сламка само и единствено на верните на Цветан Цветанов народни представители, поясни Янев.

„Това е началото на края на ГЕРБ.", обяви още Янев.

Той допълни, че в ГЕРБ тече тиха война между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, която ще завърши с тежки политически жертви.

Цялата истина за структурата и финансирането на ГЕРБ ще станат ясно само след няколко месеца, заяви още Янев.

Европа разбра кои са Хашим Тачи и Мило Джуканович. Ще разберат и кой е Бойко Борисов - техният събрат.", закани се Яне Янев. Той посочи, че РЗС ще слезе при българския народ и през есента ще излезе с цялостна политическа платформа.

Целият преход е тотално сбъркан , категоричен е лидерът на РЗС .

Янев за пореден път обяви, че на България са необходими нови основи и нова конституция.

„Не четете и не купувайте поръчковите издания на Ирен Кръстева и сина й.", препоръча Яне Янев.

Той заяви, че те се издават с мръсни пари и когато РЗС се качи на власт тези издания ще бъдат конфискувани в ползва на държавата. Последваха бурни ръкопляскания и одобрителни викове: „ Браво!"

Янев изтъкна, че е временно явление да се мафиотизират медиите . Ще продължим да изобличаваме ГЕРБ, закани се още лидерът на РЗС.

Той подчерта, че ГЕРБ е най-корумпираната партия за целия преход и ако продължава с тези темпове ще задмине рязко по корумпираност и тройната коалиция.

Янев предупреди, че следи внимателно какво се случва с основните пера в републиканския  бюджет . „Знаем къде отиват парите за бедствия и аварии, знае за контрабандата на алкохол цигари и горива.", предупреди от трибуната Янев.

Той изтъкна че годишно се източва републиканския бюджет със средства в размер на 2 млрд. и 500 млн. лв.

По думите му РЗС знае защо българските пенсионери са оставени да мизерстват и знае колко банки са истински и колко са фалшиви.

„Тотално е сбъркана финансовата система и тя не може да се промени с прищевките на Дянков който не знае от къде идва и къде отива.", категоричен е Янев.

Той запита риторично защо ГЕРБ хвърли в реанимация цялото ни здравеопазване.

Янев призна че има редовни контакти с ключови хора от МВР агенти от ДАНС и експерти в сферата на националната сигурност.

По думите му тези хора са почтени щом сами търсят контакт с РЗС. Янев изтъкна че партията никога не е имала по-сериозна външна подкрепа и заяви, че още утре заминава за Брюксел.

От своя страна Емил Василев обяви новоизбраните членове на политическия съвет на РЗС.

Сред тях са теолог, преподавател в музикалната академия, експерти по финанси международни отношения и доктор на медицинските науки.

Публично беше гласувано политическото поведение на РЗС на предстоящите местни и президентски избори . С пълно единодушие членовете на РЗС приеха седем точки.

РЗС иска незабавна оставка на правителството на Бойко Борисов и предсрочни избори „три в едно" през есента. РЗС ще участват самостоятелно във всички избори . Партията продължава да настоява за свикването на Велико народно събрание и приемане на нова конституция.

Освен това депутатите от РЗС няма да участват в заседанието на народното събрание и ще присъстват само по време на парламентарния контрол.

От РЗС изпращат с интензивни срещи с хора от всички региони на страната. Обмисля се и предложение на формиране на правителство в сянка и политическата му дейност, които ще бъдат обсъдени на следващото заседание на Националния съвет на РЗС.

Тече и подготовка за четвъртия  редовен конгрес на РЗС който ще се проведе на 18 септември.