Офисите на НАП затвориха за днес, когато е последния ден за деклариране и плащане на данъка на физическите лица за 2014 г. Кампанията за деклариране на доходите на физическите лица приключи, съобщиха от приходната агенция.

Подадени са близо 500 000 декларации, от тях над 140 000 са изпратени по интернет, подписани с електронен подпис или с безплатния персонален идентификационен код (ПИК). Средната работна натовареност в офисите за обслужване на клиенти днес беше под 40%,  нямаше и опашки, допълват от Националната агенция по приходите.

Системата за онлайн деклариране ще продължи да работи до полунощ, а в близките дни се очаква по пощата да пристигнат и над 15 000 декларации. Ако до този час не сте успели да подадете декларацията си, то може да го направите в Централна поща в столицата до 20 часа.

„Това е първата данъчна кампания, в която използваме персонален код за деклариране на доходите. Всяка трета декларация е получена онлайн и това без съмнение е ситуация, в която всички печелят. В близките седмици ще предложим и нови електронни услуги с ПИК за улеснение на клиентите ни", коментира по повод края на кампанията Боряна Георгиева, директор „Обслужване" в НАП.