Във връзка с днешната терористична атака в Анкара, при която загинаха над 90 души,  министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до турския премиер Ахмет  Давутоглу, а министърът на външните работи Даниел Митов изказа съболезнования към турския си колега Феридун Синирлиоглу.

„Позволете ми от името на българския народ и от свое име да изкажа искрени съболезнования на семействата и близките на загиналите по време на бомбения атентат срещу мирната демонстрация в Анкара." - заявява Борисов в посланието си до Давутоглу.

„България категорично осъжда този жесток акт, отнел живота на десетки невинни турски граждани. Това трагично събитие е още един повод  да обединим усилията си в борбата срещу тероризма, който няма добро и лошо лице, религия и националност." - допълва министър-председателят на България.  
Той изразява пред своя колега  убеждението си, че вдъхновителите и изпълнителите на това престъпно деяние ще бъдат разкрити и наказани с цялата строгост на закона.

„Ние сме с турския народ в този тежък момент", посочва още премиерът Борисов.

От своя страна, министър Даниел Митов посочва, че страната ни осъжда категорично тероризма и се противопоставя срещу използването му като средство за постигане на каквито и да било цели.

"Уважаеми г-н Синирлиоглу,
Oт името на Министерството на външните работи на Република България и от лично мое име искам да изкажа своите дълбоки съболезнования на семействата и близките на загиналите по време на днешното бомбено нападение срещу мирна демонстрация в столицата Анкара." - заявява Митов в телеграмата до турския  си колега.

Българският народ се противопоставя категорично и решително на тероризма като средство за постигането на каквито и да е цели! Страната ни остро осъжда всички прояви на жестокост и насилие срещу невинни граждани и призовава към солидарност, сътрудничество и обединение в борбата срещу тероризма. 
Убедени сме, че организаторите и извършителите на този престъпен акт ще бъдат разкрити и ще получат справедлива присъда." - допълва българският външен министър.