Ще има кабинет, защото и Бойко Борисов и ГЕРБ оценяват, че големият губещ, ако се тръгне към нови избори, ще бъде ГЕРБ. Това заяви бившият енергиен министър в кабинета „Станишев" Румен Овчаров в предаване по Нова телевизия.

„През 2013 година ГЕРБ не можаха да се договорят с три партии, сега не могат да се договорят със седем партии. Очевидно единственият начин, по който Бойко може и иска да управлява е на принципа „Аз съм, други няма", нещо, което на него българският избирател не му дава за трети път", отбеляза той.

„Аз започвам да изповядвам принципа „Колкото повече, толкова по-добре". Колкото повече партии влязат в правителството, толкова по-добре. Това е и целта на Бойко Борисов", добави Овчаров.

По отношение на енергийната област той подчерта, че трябва да се разшири кръгът на енергийно бедните.

„Социалната политика се прави за хората, които имат социални нужди и които нямат средства", подчерта той. „Няма как цените на електроенергията в България да са най-ниски в ЕС и ние да искаме да имаме качество на продукта", каза още Овчаров.

„Трябва някой хора, които идват на власт да се освободят от идеята, че в енергетиката стоят чували с пари и е достатъчно да седнеш на стола, за да започнеш да гребеш с пълни шепи. Продължаваме да губим професионалистите в тази сфера", коментира бившият енергиен министър.

Овчаров повдигна и темата за КТБ.

„Аз бях привърженик на идеята да се спасява банката, но за съжаление при това състояние на банката не виждам кой би могъл да налее 4 милиарда лева в тази банка", обяви Румен Овчаров.