Доброволци от „България на гражданите" изнесоха артистичен пърформанс пред Министерския съвет по повод предстоящия празник на студентите 8 декември.
Седем студенти, облечени като овчари, разходиха пред МС стиропорена овца, кръстена Бойка и любимата порода куче на премиера каракачанка.

Демонстрацията бе провокирана от изказването на Борисов на 18 юни миналата година във Варненския свободен университет, че не може всички да са студенти, някои трябва да бъдат и овчари.

Студентът по журналистика Стоян Нешев коментира, че политиката, която се води в образованието може да бъде окачествена като овча.

Той категорично се обяви против превръщането на висшето образование в развлекателен бизнес и допълни, че не може за него да се отделят по-малко пари в бюджет отколко за подслушвания.
„Овцата, която сме изработили символизира овчедушието на управлението", заяви студентът.

Той отбеляза, че тази демонстрация е поздрав на доброволците на Кунева както към студентите, така и към политиците.
Младежите не пропуснаха да обвинят управляващите, че в образованието не са направени никакви други реформи освен включването на премиера в учебниците по история.

Органите на реда бързо "овладяха" ситуацията и младежите бяха насочени да се изтеглят по-далеч от тротоара пред сградата на МС.