За четвърти пореден ден граждани освиркаха и съдебната система, а около 150 души се събраха пред ВСС и поискаха оставката на Камен Ситнилски, когото гражданите наричат „Сатанински".

Припомняме, преди около седмица беше разпространен в медийното пространство файл със СРС-та - стенограми на разговори, в които са замесени Камен Ситнилски (член на ВСС, който бе зам.-главен прокурор), Румен Боев - бивш апелативен прокурор на Пловдив и член на съвета), Иван Ванчев - окръжен прокурор на Хасково, и Емил Христов - апелативен прокурор на Бургас.

Редовните викове „Боклуци!", „Мафия!" и „Оставка!" отекнаха пред ВСС. Хората категорично заявиха, че не искат да ги управляват мафиоти и призоваха за спиране на корупцията във Висшия съдебен съвет. Протестиращите носеха и десетки плакати, като основните гласят: „Ситнилски вън от ВСС!"; „СРС-тата са потвърдени, потвърди си оставката!".

Гражданите поискаха чуваемост от съда и прокуратурата за справедливите им искания. Те настояха и за разследване и изправяне пред Темида на корумпираните магистрати. Те носеха и познатите уточняващи плакати: „Не сме платени, мразим ви безплатно!".

Част от протестиращите бягаха като „дявол от тамян" като видеха медиите и отказваха да коментират защо са на протеста. Те започнаха да се събират малко след 8 часа на групички на намиращате се в близост до ВСС улица "Пиротска" и по-късно се присъединиха пред сградата на Съвета. Част от гражданите заявиха своята подкрепа за главния прокурор Сотир Цацаров, с който обаче не можаха да се засекат, защото беше дошъл доста преди началото на днешното заседание на ВСС.

По-късно част от протестиращите стовариха гнева си и върху шефа на етичната комисия във ВСС Ясен Тодоров. Според тях той „замита под килима" в кабинета си всички сигнали за корупция и показва липсва на морал.