Истинският виновник да се пролива кръв на протестите снощи е прекалената и безконтролна власт на ДПС. Такава позиция изразяват от партия ВМРО.

Точно преди 100 години българите след обсада превзеха Одрин. Сега стигнахме дотам, че отново да обсаждаме окопалата се турска власт. Само че този път тя е в българския парламент, посочват националистите.

Не е ясно дали „Атака" изпълни лозунга си „Да си върнем България", но ДПС определено си върна България за броени седмици. От бат Сали през Емил Иванов до новия заместник областен управител на Габрово, който гордо позира до турско знаме, ДПС разделя българите с такава барикада, която никоя фадрома не може да премахне, заявяват от партията на Каракачанов.

Депутати блокирани 8 часа в НС от 40-тия протест
Още...

И днес Лютви Местан се опитва да разделя мюсюлмани от християни, обяснявайки, че недоволството срещу областните управители на ДПС „било заради... религията им". Цинизмът стигна дотам, че новата тройна коалиция предвиди връщане със закон на джамии, превърнати в музеи, възмущават се от ВМРО.

Затова първото действие на Орешарски трябва да е отстраняването на скандалните областни управители и заместник областни управители на ДПС. След това трябва незабавна оставка на кабинета, препоръчват националистите.

Според ВМРО е нужен нов кабинет, съставен от експерти, преговори с широко участие за нов изборен кодекс и за новата бюджетна рамка на Европейския съюз, и за избори заедно с евроизборите догодина.

За втори път станахаме свидетели на дебелокожие и безчувственост от страна на управляващите. С назначението на Делян Пеевски преди 40 дни и с бруталния опит за насилствено извеждане на депутати с автобус, управляващите показаха удивителна липса на разбиране и чувствителност към мнението и настроенията на българите, е становището на ВМРО.

Търпението на българите не е безгранично. Който не го е разбрал през февруари, ще трябва да го разбере сега. Трети опит за тези политици няма да има, категорични са войводите.