Вчера служителите от МВР Варна са провели операция по разбиването на престъпна група, разпространявала фалшиви евро.

Това е вторият етап, след като разследването е започнало през април месец тази година, а пред юли месец бяха задържани няколко лица. Един от тях - мъж на 46 години бе криминално проявен, а втори мъж беше с швейцарски документи за самоличност.

Припомняме, на 17 юли те бяха задържани в момент на разпространение на 400 броя  банкноти с номинал 50 евро. Срещу лицата бяха повдигнати обвинения.

Вчера служители при ОДМВР Варна съвместно с колегите си от Велико Търново извършиха претърсване на пет адреса: два в от тях гр. Варна, два в гр. Златарица, обл. Велико Търново и един адрес в гр. Провадия, съобщават от МВР.

В жилищната сграда в гр. Златарица са намерени и иззети 2 000 неистински банкноти в напълно готов вид с номинал 50 евро. Общата им стойност е 100 000 евро.

В къщата, собственост на 55-годишен мъж от София, е открита и цев от пистолет "Макаров" с монтиран на нея шумозаглушител. В постройка обитавана от същото лице, в близост до язовир "Влашки дол" в гр. Златарица е намерена и иззета незаконна ловна пушка и муниции за нея. Софиянецът не е осъждан.

В гр. Варна са претърсени два адреса собственост на 42-годишен мъж. В единия имот са намерени и иззети 235 броя банкноти с номинал 50 евро, идентични с откритите в гр. Златарица. Общата им стойност е 11 750 евро. В автомобила на лицето са намерени и иззети шест броя сребристи пластики (клонирани банкови карти) с магнитна лента и написан върху тях пин код.

Също под наказателна отговорност ще бъде привлечен мъж от гр. Провадия, в чийто дом при претърсването не бяха намерени доказателства, но за него има други събрани доказателства за участието му в групата