Гръцкият вестник "Катимерини" съобщи, че около 80 души са протестирали в Атина срещу опита за убийство на българка, която е ръководителка на профсъюза на чистачите и домашните работници, залята с киселина рано сутринта в сряда.

Това съобщи kafene.net

Вестникът припомня, че 44-годишната Константина Кунева е генерален секретар на атинската асоциация на чистачите и се намира в кома в болница, след като беше нападната и залята с киселина пред дома й в Петралона.

Тя е загубила зрението с едното си око и се намира в безсъзнание след атаката, която според полицията е отмъщение за нейната профсъюзна дейност, за която тя е получавала смъртни заплахи.

Смята се, че нападението е била извършено от членовете на банда, която се опитва да контролира фирмите, които извършват услугите по почистването, пише "Катимерини".

Група от около 80 демонстранти организираха митинг пред атинската болница Евангелисмос, за да изразят солидарност с Кунева, която продължава да се намира в спешното отделение.

Митингът премина мирно, но полицейска кола, преминала пред болницата беше обсипана с камъни от група младежи, съобщава атинското издание. Камъните са счупили прозореца на колата, но няма пострадали.