„АЛДЕ и ЕНП в Европарламента непрекъснато си сътрудничат. Те правят сделки, за да запазят ДПС във властта. Това каза пред Нова телевизия зам.-председателят на ВМРО и представител на Патриотичния фронт Ангел Джамбазки. По думите му представителите на двете партии само тук се правят на врагове.

Според Джамбазки те са започнали да се навират във вътрешните ни работи. Патриотът изрази желание да заведе лидера на ЕНП Жозеф Дол в село Мечка, да поживее малко там и едва след това да говори за патриотизъм, национализъм и ксенофобия.

Ако ГЕРБ в бъдещото управление не направят полезните за държавата неща, ние ще бъдем коректив. Очевидно трудно ще има подпис под нашата програма от ГЕРБ и съответно няма как да говорим за коалиция. И на Борисов не му е лесно, но не е въпросът дали му писва", посочи Джамбазки. Той е категоричен, че ако стане невъзможно, ще има нови избори. По думите на Ангел Джамбазки, Патриотичният фронт няма проблем с това, но не е полезно за хората.

Няма ли подписи под програма, няма да има безусловна подкрепа", отсече Джамбазки.

Той обясни, че позицията на Патриотичния фронт по темата КТБ продължава да бъде такава, каквато е била по време на изборите. Те настояват незабавно да бъдат възстановени гарантираните влогове на хората и ако някой иска да спасява нещо - това да бъде за частна сметка. Ангел Джамбазки подчерта, че те дори не са сигурни колко пари липсват от банката.