20-ти състав на Софийски районен съд, с председател Емануела Куртева, ще заседава от 13.00 часа по наказателно дело от общ характер, заведено срещу Красимир Горсов, обвинен по чл. 217, ал.4, вр. ал.2 от НК.


В обвинителния акт се твърди, че Горсов (баща на Мануела Горсова, пострадала в катастрофата, причинена от Максим Стависки), съзнателно е действал против интересите на детето си, като в периода от 12 март до 19 август 2008 г. е изтеглил общо 132 287.69 лева от две дарителски сметки за лечението на дъщеря му. За периода той 27 пъти е теглил различни суми, които не са използвани за медицински грижи за Мануела.

По делото ще бъдат разпитани 17 свидетели и 5 вещи лица.

 Припомняме, районният прокурор Александър Налбантов по-рано потвърди, че част от средствата са изразходвани за хазарт и допълни, че прокуратурата има доказателства за това.

Скандалът се разрази, след като бяха излъчени кадри от скрита камера как Горсов играе на ротативки. Самият той е категоричен, че сумата, която е изхарчена е много по-малка от твърденията на прокурорите.

По-рано през месеца дъщеря му Мануела се завърна в България след лечението в Израел със значително подобрение в здравословното си състояние.

За 15 април от 9 ч. е насрочено заседанието на Върховния Касационен съд по жалбата на Максим Стависки.