Четвърта поредна неделя симпатизанти на ВМРО се събират на протест с начална точка Съдебната палата в София.

Днес изтича срокът, който войводите поставиха на служебното правителство, като утре официално ще се разбере, доколко от организацията са удовлетворени от свършеното.

Протестите обаче със сигурност ще продължат, потвърди председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Тук сме във връзка с обичайните теми, а именно борбата с монополите, с енергетиката, здравеопазването и всички останали. Считаме, че нито едно от първоначалните искания на протестиращите не е изпълнено, изтъкна Джамбазки.

Протестът днес също така е в подкрепа на полицая Иван Лулеов и на обвинените за взрива в Сандански.

По традиция ВМРО вече се събира именно пред Съдебната палата, тъй като смята, че реформата в съдебната система е едно от най-важните условия за реални промени в държавата, но днешният дъжд по „изми" ентусиазма на протестиращите.

Около 50-тина души, участващи в протеста, отново с обърнати знамена, потвърдиха, че борбата продължава и че ще се борят докрай за национално обединение и защита на интересите на България.

Джамбазки отново покани бившия вътрешен министър и сега „обикновен гражданин" Цветан Цветанов на детектор на лъжата във връзка със скандала с обвиненията за купуване на гласове.

Във връзка с изборите следващият месец националистите обявиха, че се явяват сами на изборите.

Националистическо обединение е нужно и аз вярвам, че един ден то със сигурност ще се случи, тъй като родолюбието и обединението в името на народа е единственият изход от настоящата кризисна ситуация в България", подчерта Джамбазки.