Срив в системата за граничен контрол спря трафика на камиони през всички пунктове в България. От 11 часа тази сутрин пропускането на товарни автомобили е преустановено. Това доведе до струпване на километрични опашки на повечето гранични пунктове.

Този път картината с километричните колони от тежкотоварни автомобили е еднаква на всички сухопътни граници на страната. На „Капитан Андреево" опашката вече достигна 6 километра. Шофьорите са изнервени, след като очакваха, че краят на колоните по пътя е дошъл.

Все не им работят системите! Как така между България и Турция винаги има опашки. Нали системата беше заработила, пък сега пак спря! Пари искат, само това е обяснението", казва пред Нова телевизия Демир.

Ден след като от митниците обявиха край на опашките по границата заради нова автоматизирана система, спря да работи системата за граничен контрол, а опашката отново е километрична.

Пропускат се единствено леки автомобили и автобуси като обработката там е на ръчен режим. Според чакащите часове наред на опашката шофьори обаче това се прави нарочно. Въпреки че са чули, че опашки няма да има, те за всеки случай са готови за чакането.

Най-големите колони от ТИР-ове са на Кулата и на „Дунав мост". Там близо 350 камиона чинно изчакват пускането на трафика. На границата с Румъния колоната привечер стигна почти 10 километра.