От администрацията на Министерския съвет обявиха нова обществена поръчка за осигуряване или наемане на машини за гласуване на местните избори на 25-и октомври.

Първата процедура беше прекратена заради високата цена на две от трите фирми, които бяха подали документи. Най-евтиното предложение не бе обосновано, а другите две надхвърляха обявените прогнозни цени.

Припомняме, на предстоящите местни избори на 25 октомври ще се гласува машинно само за общински съветници и то само в 50 секции в София.

Обявената обществена поръчка е с ускорена процедура на договаряне и участниците имат срок за подаване на документите до 10.00 часа утре (14 октомври). За разлика от първата поръчка, сега изрично е посочено, че възложителят може да осигури максимален финансов ресурс от 100 хил. лева с ДДС.

В първия търг участваха държавната компания "Информационно обслужване" АД, която даде цена от 29 хил. лева без ДДС, и частните "Абати" АД и "Сиела Норма", които предложиха съответно 149 хил. лв. и 139 хил. лв. без ДДС.

Още след спирането на първата обществена поръчка от кабинета на вицепремиера Томислав Дончев коментираха, че ще се порведе втора процедура, в която ще бъдат поканени участниците, които са представили оферти при първия търг и отговарят на изискванията, посочени в обявлението за откритата процедура.