Катаджии влязоха в гонка с шофьор на "Мерцедес", нарушил правилата за движение в квартал "Капана" в центъра на Пловдив, съобщиха от МВР.

Гонката е приключила с катастрофа и на катаджиите, и на шофьора на "Мерцедес"-а около 10 часа в района на бизнес център "Рилон". Общо щети са нанесени на четири коли, един полицай е леко ранен.

Гонката е започнала от кв. "Капана", където водачът на "Мерцедес"-а е навлязъл в забранена за движение улица. Той отказва да се подчини на опиталите да го спрат катаджии и кара с "бясна скорост", според очевидци, по булевард "6-ти септември", оттам по "Източен" и по "Христо Ботев".

Малко преди Сточна гара бул. "Христо Ботев" донякъде има средна мантинела. Идвайки откъм Военна болница, водачът на "Мерцедес"-а избутва полицейската кола в ляво, така че тя попада в насрещното движение и се ударила челно в "Рено Лагуна" със софийска регистрация.

"Мерцедес"-ът от своя страна завива надясно и опитва да избяга по улица "Цар Асен", но първо се удря в паркираната "Ланчия" на собственичката на погребална агенция, а после нацелва дърво.

По време на гонитбата шофьорът няколко пъти се опитал да блъсне и избута патрулната кола, като създал предпоставки за пътни инциденти с останалите участници в движението. При пореден такъв опит на бул. "Христо Ботев", единият от полицаите стрелял със служебното си оръжие и спукал гума на "Мерцедес"-а.

Водачът Орхан Яшаров, жител на циганската махала "Аджисана", изскача от автомобила и хуква да бяга, заловен е пред ОУ "Душо Хаджидеков" на няколкостотин метра натам.

Мъжът е задържан в Четвърто РПУ. Няма данни за алкохол след тест с дрегер. Има криминална регистрация за хулиганство.