Взривно устройство е избухнало в автобус в град Волгоград, като загиналите са шест, предаде Ройтерс. До момента никой не е поел отговорност за експлозията.

Самоличността на жертвите остава неизвестна.

Мястото на инцидента е в южната част на Русия между Москва и размирният Кавказки регион. Градът се намира на 900 километра югоизточно от Москва.

На мястото на взрива са били открити фрагменти от взривно устройство. Експерти установяват типа и мощността на взривното устройство.

По последни данни жертвите на взрива са шест. 28 души са ранени. По данни на властите в автобуса са пътували около 40 души, посочва Асошиейтед прес.

Руските следователи подозират, че жена-атентатор е детонирала бомбата във Волгоград.

Подозира се, че 30-годишната Наида Асиялова от Дагестан е отговорна за атаката.

Според заместник-ръководителя на руския Следствен комитет Валери Сафранов, „тя е приела Исляма наскоро и тя е жена на екстремистки лидер" - терористът от Махачкала Дмитрий Соколов.

Говорител на комитета поясни, че нейни документи са били открити не далеч от сцената на атаката, предаде „Гласът на Русия".

Открит е криминален случай по членове за извършване на тероризъм, убийство и незаконно притежание на огнестрелни оръжия, поясни говорителят Владимир Маркин.

По първоначална информация става въпрос за ръчна граната. Има информация и за открита втора граната, която е обезвредена.

28 души са хоспитализирани. 27 от тях са в сериозно състояние, каза говорителят на регионалната власт Екатерина Голод.