Съвсем малко, след като Росен Плевнелиев призова партиите да се разграничат от поведението на Волен Сидеров, лидерът на „Атака" обяви, че започва сондажи с останалите парламентарни сили за стартиране на процедура по импийчмънт на президента.

Изявлението на Росен Плевнелиев премина всякакви граници, допустими за държавник, категоричен бе той.

Според него президентът проявява партийни пристрастия, заема страна в един конфликт, в който участват екстремисти и разделя нацията. Цялото изявление и насочените срещу мен клевети издават страха му, че неговите далавери ще излязат на светло, допълни националистът.

Според него президентът призовава българите да се разделят на две, а държавният глава по принцип олицетворява единството на нацията. Това само по себе си трябва да предизвика действия по импийчмънт, убеден е Сидеров.

Вместо да апелира за укротяване на тези, които вандалстват по улиците на София, Плевнелиев ги подклажда да свалят законно избрания парламент - това също са антидържавни действия и смятам, че може да му бъде снет имунитетът и да бъде подведен за нарушаване на конституцията, коментира лидерът на Атака.

Според него  държавният глава проявява партийно пристрастие и заема страна в един конфликт, в който участват екстремисти.

Той взема страната на екстремистите, разделя нацията и в крайна сметка издава огромния си страх от това, че може да бъде извадено на светло неговото пране на пари, офшорни далавери, които аз съм започнал да ги вадя - това явно много  го притеснява. И цялото изявление в насочените срещу мен клевети издават страха му от това, че може да бъде разследван един ден и за пране на пари, подчертава националистът.

Според Сидеров изявлението на Плевнелиев за предсрочни избори не е съдържало конкретности и е издавало страха му  от това, че ще излязат на светло неговите далавери, партийно пристрастие и антидържавна насоченост, рушене на държавата и на конституционния строй.

Президентът оказа недопустим натиск, върху прокуратурата да извърши репресия спрямо ме и да ми свали имунитета, убеден е още лидерът на Атака.