Доцент Кирил Гогов и екип от художници връчиха на министъра на културата проф. Стефан Данаилов авторски комплект от изложбата „Кирилската азбука - новата азбука на Европейския съюз".

Церемонията в Министерството на културата е в навечерието на представянето на изложбата, което започва през септември в страните-членки на Европейския съюз.
Изложбата ще бъде показана най-напред в Германия.

За първи път експозицията бе представена пред българската общественост от 18 до 25 май 2006 г. в изложбена зала „Средец" на Министерството на културата.

Тя бе част от проекта на Националната художествена академия „Европа чете и пише на български" и по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и 110-годишнината на Националната художествена академия.

Изпълнител на проекта е фондация „АРС МИЛЕНИУМ МММ", представлявана от доц. Кирил Гогов - преподавател в Катедра „Книга и печатна графика" на Националната художествена академия и ръководител на проекта.

Изложбата проследява историческото развитие на кирилските знаци като самобитна писмена система.
Тя се състои от 48 оригинални авторски графични листа - постери, с изображения на първобългарски епиграфски писмени паметници, старобългарските азбуки „кирилица" и „глаголица", съвременни кирилски шрифтове на български художници и студенти от Катедра „Книга и печатна графика" на НХА.