Модерен интерактивен пътеводител ще помага на туристите в Бургас, съобщиха от общината, цитирани от ipo.bg.

Инициативата е на отдел Туризъм в Община Бургас и е първа по рода си у нас. Иновативната идея е разработена със съдействието на Регионалния Бургаски музей и Колежа по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Интерактивният илюстрован пътеводител е поместен на сайта на Туристическия информационен център - www.tic.burgas.bg. Чрез него посетителите могат да се запознаят с най-интересните туристически обекти и забележителности на Бургас. Всеки исторически, природен и архитектурен паметник е придружен от снимка и любопитна информация.

Освен виртуална версия, пътеводителят ще бъде разпространяван и във формата на туристическа карта на Летище-Бургас и в Туристическия информационен център.

Пътеводителят се състои от 5 атрактивни туристически маршрута, представляващи разходка из разнообразното културно-историческо наследство на региона. Те обхващат посещение на всички църкви и храмове, музеи, художествени галерии, паметници на културата, университети и обществени институции в града.

Не са забравени и най-малките летовници - за детските групи има специално разработен маршрут, който включва гостуване на Етнографския музей с изработване на сувенири от глина и посещение на Фестивала на пясъчните скулптури.

Пътеводителят в сайта има българска и английска версия, а в края на октомври ще бъде преведен още на руски и немски език. Съдържанието му ще бъде периодично обогатявано с информация. Следващите туристически обекти, които предстоят да бъдат включени в него, са Защитена местност Пода, която наскоро бе включена в инициативата 100 национални туристически обекта и Природен парк Странджа.