Следствената комисия в Пакистан, разследваща операцията на американските морски пехотинци, в рамките на която беше убит Осама бин Ладен, разпита поотделно три от вдовиците му две от неговите дъщери.

В официално изявление се посочва, че на разпит е подложен и пакистански лекар, който е обвинен, че е помогнал на ЦРУ да попадне на следите на лидера на „Ал-Кайда."

Повече подробности около разпита на този етап не се съобщават.

Членовете на семейството на бин Ладен бяха задържани от пакистанските власти след смъртта на терориста. С разнищването на случая пък се зае специална следствена комисия.

Припомняме, лидерът на „Ал-Кайда" беше убит в хода на операцията „Джеронимо", проведена в нощта на 1 срещу 2 май в пакистанския град Аботабад. По-късно направено ДНК-експертиза доказа това. Тялото на бин Ладен бе погребано в морето, съгласно мюсюлманските обичаи.

След убийството на Осама пакистанските талибани се зарекоха да отмъстят за своя водач. Те поеха отговорността за двата атентата в Пакистан, при които загинаха над 80 души. Талибаните се заканиха и че тези смъртоносни взривове няма да са единствената атака заради ликвидирането му и „обещаха" още по-мащабни нападения.

На 16 юни 59-годишния Айман Зауахири зае мястото на Осама бин Ладен.