Временната комисия, сформирана от Висшия съдебен съвет за проверка на случайното разпределение на делото за несъстоятелност на Корпоративна търговска банка, в Софийски градски съд, търговско отделение, даде редица препоръки.

Сред тях е да се усъвършенства системният продукт Law Choice и да се ускори създаването на версия 5, която да отчита направените бележки по отношение на сигурността от външния експерт, и която да се въведе от 01.01.2015г.

Комисията предлага и да се направи одит на новата версия на Law Choice 5, за да се установи дали удовлетворява стандартите за сигурност.

Препоръчва се на административните ръководители на Софийски градски съд да създаде необходимата организация по използването на софтуер за случайно разпределение и в Наказателното отделение.

Административният ръководител на СГС трябва от своя страна да преустанови установената практика при отвод по конкретно дело, на същото дело да дава нов входящ номер, в случаите на отвод да се използва специално наличните за това опции в системата.

Препоръчва се също така на административния ръководител и на заместник административните ръководители на СГС - разпределящи делата по реда на чл.9 от ЗСВ, при дела с обществена значимост да уведомяват за тяхното разпределение обществеността и медиите.