Златни пясъци Очаква се строителството на новата пречиствателна станция на Златни пясъци да започне в края на настоящия туристически сезон и да приключи до март-април 2008 г.
Това стана ясно по време на срещата между зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски, хотелиери от курорта и кмета на Варна Кирил Йорданов.

Потребителите от Златни пясъци и близкия район да сключат предварителни договори с ВиК за допълнително заплащане на услугата за възстановяване на инвестиционните разходи по строителството, предложи на срещата зам.-министър Михалевски.
Той подчерта, че има интерес от страна на български и чуждестранни банки за финансиране на новата пречиствателна станция.

Очаква се банката, която ще финансира проекта да бъде избрана чрез търг, съобщават от пресслужбата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Предвижда се да бъде създадено ново дружество, което ще е собственост на ВиК – Варна и ще е с единствена цел – пречистване на водите на курортния комплекс. Така новото съоръжение ще се изплаща само от тези, които ще го ползват.

Започва работа по идейния проект на пречиствателната станция, последвано от работен проект, каза зам.-министър Михалевски. Средствата за изработването на идейния проект ще бъдат осигурени от МРРБ.

Министерството ще осигури финансиране за участък от общински път, който свързва пътя Варна - Девня с пристанище Варна Запад, съобщи още зам.-министър Михалевски. За ремонта са осигурени 800 хил. лв.
С други 900 хил. лв. ще се извърши спешна рехабилитация на общинския път на територията на Златни пясъци.