Кандидатът на АБВ и социалдемократите за кмет на София Георги Кадиев мисли за създаването на нова партия, ако почувства подкрепата на хората на местния вот.

Изключеният от групата на БСП Кадиев съжалявал, че единствената новина, която БСП създала в последните дни, била неговото изключване.
"Ако толкова злоба, амбиция и активност, каквато показаха към мен, бяха показали към основния ни политически противник - ГЕРБ, БСП щеше да изглежда различно", коментира Кадиев в интервю на БиТиВи.

Той поясни, че когато съобщил пред групата, че ще се кандидатира за кмет, социалистите не го попитали защо го прави, а кой ще го номинира.
"Какво толкова важно има кой ще ме номинира? Какво важно има дали ще изляза от парламента", запита Кадиев.

Кадиев е убеден, че със сигурност може да направи повече за финансовата дисциплина в столицата. Той се зарече, че няма да стане член на нито една политическа партия, защото не изпитва необходимост. Кандидат-кметът на АБВ и социалдемократите обаче посочи, че пътят, по който е тръгнала БСП, не му харесва.
"Не ми харесва търсенето на врага с партиен билет", заяви Кадиев.

От гласовете, които получи на местните избори, зависят последващите му политически ходове. Кадиев заяви, че много зависи колко гласа ще получи и какво отношение ще почувства на столичани.
"Ако се наредя последен в редицата, най-вероятно ще изляза и от парламента", коментира той.

Изключеният от групата на БСП социалист се надява хората, които са го избрали с преференции, отново да гласуват за него. Ако и сега го подкрепят, най-вероятно щял да създаде нов политически субект.
"Много бих искал да се тръгне към обединяване на лявото пространство", заяви той, убеден, че бъдещето на България е в ляво управление.

Попитан какъв въпрос би задал на лидера на БСП Михаил Миков, Кадиев би се обърнал към него така: "Обещахме си да не се обиждаме. Защо го правите?"