Муамар Кадафи излезе с реч по една от радиостанциите в Триполи, съобщи Би Би Си.

В нея той заявява, че решението да напусне резиденцията е било тактически ход, тъй  като тя е била подложена на 64 въздушни атаки от силите на НАТО.

По думите на Кадафи, той се е заклел да приеме „мъченическа смърт" или да победи в битката срещу силите на алианса.

Местонахождението му остава неизвестно.

Преди това  НАТО увери, че през последните 24 часа резиденцията на Кадафи не е  подлагана на обстрел.

Стотици хора изпълниха централния площад в Триполи, за да празнуват победата над диктатора, след като бунтовниците превзеха резиденцията на Кадафи.

Периодично по улиците се чуват престрелки.

Междувременно Националният преходен съвет на Либия заяви, че ще премести щаба си от Бенгази в столицата Триполи, която вече е под пълния контрол на бунтовниците. Очаква се щабът да бъде преместен в рамките на близките два дни, заяви пред телевизия „Ал Джазира" представителят на въстаниците Ахмед Бани.

След като бунтовниците превзеха резиденцията на Кадафи в източната част на Триполи, ликуващи хора започнаха да унищожават символите на диктатурата.
Те отчупиха главата от статуята на либийския диктатор и я хвърлиха на земята.  Противниците на Кадафи се изкачиха върху един от символите на управлението му - паметник, изобразяващ златен юмрук, удрящ американски самолет. Но това място Кадафи е произнасял множество речи.

След осем месеца избори в Либия
Още...

Бедуинската палатка на доскорошния лидер, в която той приемаше чуждестранни гости, беше изгорена.

Въпреки старателното претърсване на превзетата резиденция, Кадафи и синовете му не бяха открити. Един от водачите на опозиционните сили - Абделхаким Белхадж, заяви,  че диктаторът и поддръжниците му са „избягали като мищки".

При боевете за Триполи са убити над 400 души.

Агенция „Ройтерс" информира, че тази нощ срещу Триполи за изстреляни десетки ракети Grad. „Франс прес" предаде с позоваване на бунтовниците, че срещу Мисрата са изстреляни ракети Scud.

Агенциите съобщават, че лоялни на Кадафи части атакуват с танкове и ракети град Аджелат, който се намира западно от Триполи.