За десети пореден ден продължава стачката в БДЖ въпреки сближените вчера позиции на синдикатите и ръководството. Петър Бунев от КНСБ заяви, че преговорите с мениджърския екип на железниците по-късно днес ще покажат дали утре ще има стачка или не, предаде БНР.

На Централна гара всички колеги стачкуват. Стачката започна от 8 часа и ще продължи до 16 часа. Да се надяваме преговорите да започнат довечера и да приключат. Това може да бъде последният стачен ден, ако довечера подпишем колективните трудови договори и стачните споразумения. Ако не подпишем - продължаваме, заяви още Петър Бунев.

Днес влаковете са спрени в Пловдив, Стара Загора, Ямбол и други малки гари.

Преди час спряха влаковете през Пловдив. Стачкуват повечето от железничарите на смяна. Няма да се движат мотрисите за София, Асеновград, Карлово, Пещера и Панагюрище

До 16 часа спира движението от и за бургаската ж.п. гара. Там днес протестират дежурните екипи ревизор-вагони и служителите на билетните каси.

Десети ден стачкуват и железничарите в Мездра. Железопътната връзка между София и Северна България е прекъсната. От врачанската структура на КНСБ съобщиха за нови опити за локаут на работници на товарните превози във Враца.

Стачкуващите настояват в колективния трудов договор да бъде зачетено правото на синдикатите да имат право на мнение при съкращаването на служители от системата.